Voor veranderaars

Leer met het Verbeterlab hoe jij als zorgmedewerker veranderingen doorgevoerd krijgt in je eigen werk

01

Wie ben jij?

Jij hebt je ogen en oren open als het gaat om goede ideeën en kansen in je team. Je ziet wat er niet zo lekker loopt en wilt dat graag veranderen. Je bent enthousiast en vindt het leuk om lekker aan de slag te gaan. Soms vraag je je af hoe je zo’n verandering nou echt goed aanpakt.

02

Wat doet het Verbeterlab?

Met het Verbeterlab start jij je eigen veranderproces. Je begint bijvoorbeeld met het betrekken van collega's, je bedenkt een oplossing, test de oplossing in de praktijk en je evalueert. Net zolang tot het voor jou en je collega’s werkt.

1. Het ondersteunt: om jouw veranderkracht verder te ontwikkelen
2. Het is herkenbaar: je weet het nog niet maar je doet het al
3. Het is laagdrempelig: iedereen kan leren veranderen

03

Jij bent een veranderaar

Het Verbeterlab zorgt ervoor dat jij een veranderaar kunt zijn in je team. Een veranderaar is iemand die knelpunten en ideeën herkent in zijn dagelijkse werk. In het Verbeterlab ontwikkel je verandervaardigheden met tips, theorie en oefeningen, zodat jij als veranderaar alle tools hebt om aan de slag te gaan binnen jouw team. Je wordt begeleid door de game Briljant! om een echte verander-mindset te ontwikkelen. En de fases en templates van de “dubbele loop” helpen om je ideeën en oplossingen in je team werkbaar te maken. Zodat je een verandering kunt doorlopen met enthousiasme, vasthoudendheid en zelfvertrouwen. Wil jij aan de slag met je ideeën, processen en technologische oplossingen? Je hoeft het niet alleen te doen. Doe het samen!

Onderstaande video geeft jou een korte uitleg over het Verbeterlab:

"Zorgmedewerkers zijn veel meer in beweging, voelen zich gehoord en geven aan het gevoel van inspraak te hebben. Zij zijn in de lead en je ziet het werkplezier omhoog gaan”

Nancy, Veranderaar

Ben jij benieuwd waar we allemaal mee bezig zijn?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
Oops! Er is iets mis gegaan.

InnovatieLab

Marconistraat 16 (etage 9), Rotterdam
Postbus 26010, 3002EA Rotterdam
wilma@conforte.nl

Maak impact in de zorg! Transitie naar slimmere zorg, meer werkplezier en sterkere zorgprofessionals. Kies voor betaalbaarheid en toekomstbestendigheid. Het Verbeterlab helpt jou op weg.

"Het Verbeterlab: ondersteuning bij transitie naar slimmere zorg."