Voor zorgorganisaties

Leer met het Verbeterlab hoe je innoveren in jouw organisatie de normaalste zaak van de wereld maakt.

01

Wie ben jij?

Jij ziet veel gebeuren in je organisatie als het gaat om innoveren. Je ziet enthousiaste zorgmedewerkers die graag aan de slag willen met proces- en technologische veranderingen. Ook zie jij een organisatie die graag wil innoveren. Er wordt veel over veranderen en innoveren gesproken maar helaas zie je de innovaties nog niet altijd terug in de praktijk. Je vraagt je af hoe je een echte verandercultuur kunt creëren waar alle zorgmedewerkers zelf aan de slag willen met veranderingen en innovaties succesvol geïmplementeerd worden.

Hoe vind jij de veranderkracht in jouw organisatie zodat proces- en technologische innovaties daadwerkelijk doorgevoerd worden? Voor die vraag hebben wij vaker gestaan. Na een aantal jaar zit het Conforte Innovatielab vol met ervaringen, tips en verhalen. En die willen we graag doorgeven. Je hoeft het wiel niet meer zelf uit te vinden, je moet er alleen nog mee leren fietsen.

02

Wat kan het Verbeterlab voor jou betekenen?

Door het Verbeterlab worden zorgmedewerkers op alle onderdelen in jouw organisatie veranderaars. De aanpak van het Verbeterlab zorgt voor het ontwikkelen van verandervaardigheden en veranderkracht. Onze dubbele loop  past bij hun dagelijkse werk en daardoor kunnen ze gelijk actief aan de slag. En met de game Briljant! ontwikkelen ze een echte verander-mindset. Waar veranderkracht is, is enthousiasme. En vanuit daar maak je een vliegende start. Met onze ervaringen kunnen we zoeken naar jouw veranderkracht, deze omzetten in een krachtige beweging die ervoor zorgt dat veranderen en innoveren vanzelfsprekend wordt in jouw organisatie. Wij zorgen ervoor dat jullie een innoverende organisatie  worden.

Het Verbeterlab is gezamenlijk ontwikkeld vanuit ervaringen in de ouderenzorg. Deze aanpak is ontstaan vanuit het ConForte Innovatielab en is gebaseerd op Design Thinking. Design Thinking is een manier van denken die wordt ingezet om te vernieuwen en te innoveren op basis van gebruikersbehoeften. De succesvolle inzet van Design Thinking in de gezondheidszorg is wetenschappelijk bewezen. We zien de toegevoegde waarde elke dag in de praktijk.

Het Verbeterlab draagt bij aan:
Het verlagen van de werkdruk (efficiëntie verbeteren)
Medewerkers behouden (regie houden, ontwikkelen)
Creëren van een innovatiecultuur (ontwikkelen, samenwerken, veranderen)03

Bij jouw organisatie gaat het anders

Elke organisatie is anders en daarom is er niet één route naar succes. Gelukkig hebben we al verschillende routes gelopen bij de organisaties van de initiatiefnemers. Hieruit is een rode draad ontstaan die we samen met jou kunnen volgen. En waar het anders gaat bij jouw organisatie draaien wij flexibel mee.Samen organiseren we jullie manier van innoveren!Door aan de slag te gaan met concrete acties zetten we samen stappen om jullie manier van innoveren te organiseren. Door onze ervaringen herkennen wij drempels en snelle successen die jullie kunnen helpen. Met de kennis vanuit de organisatie is dit een gouden combinatie om samen te gaan organiseren.

04

Hoe kunnen wij van elkaar leren?

Het belangrijkste: gewoon doen. Vaak willen we alles van tevoren uitstippelen, bedenken en plannen maar juist door gewoon te doen vanuit de zorgmedewerker zijn wij gekomen waar we nu staan. Je kunt wel zeggen, dat we van continu falen een prachtig concept hebben gemaakt.

Onderstaande video geeft jou een korte uitleg over het Verbeterlab:

“Het Verbeterlab ontwikkelt veranderkracht in onze organisatie. Elk stapje maakt het een beetje beter en vele stapjes bij elkaar zorgen ervoor dat de strategische doelen praktisch haalbaar zijn.”

Arjanne, Innoverende organisatie

Ben jij benieuwd waar we allemaal mee bezig zijn?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding!
Oops! Er is iets mis gegaan.

InnovatieLab

Marconistraat 16 (etage 9), Rotterdam
Postbus 26010, 3002EA Rotterdam
wilma@conforte.nl

Maak impact in de zorg! Transitie naar slimmere zorg, meer werkplezier en sterkere zorgprofessionals. Kies voor betaalbaarheid en toekomstbestendigheid. Het Verbeterlab helpt jou op weg.

"Het Verbeterlab: ondersteuning bij transitie naar slimmere zorg."