Een verandercultuur door de hele organisatie

In het Verbeterlab besteden we veel aandacht aan het organiseren van innoveren. Van het starten bij de eerste veranderaars naar het begeleiden van veranderaars die zich ontplooien tot zorg social designers. Doordat de veranderaars groeien in aantal en in ontwikkeling, ontstaat een beweging die steeds verder groeit en uiteindelijk een cultuurverandering veroorzaakt. Er ontstaat, langzaam maar zeker, een verbetercultuur waar eigenaarschap vanuit de zorgmedewerkers de basis is.

"Laat ze maar op hun plaat gaan, dan kom jij om de hoek om ze te helpen!"

Onno, Veranderaar

Hoe doe je dit?

Een beweging wil je in stand houden en groter laten worden. Daarom gaan we gezamenlijk analyseren hoe de beweging is ontstaan, waar die precies groeit en welke kansen en valkuilen we zien. Door vooruit te lopen op de beweging kunnen we hem samen begeleiden en bijsturen waar nodig. Zo laten we de beweging op een natuurlijke manier groeien en tegelijk zorgen we ervoor dat veranderkracht en verandervaardigheden een structurele plek in de organisatie krijgen.

Er zijn een aantal kaarten die je ondersteunen bij het begeleiden van de beweging:

Organiseren van innoveren: de beweging - Deze kaart helpt jou om te analyseren waar de beweging op dit moment staat. Waar je hem heen ziet groeien en waar het een duwtje nodig heeft.

De beweging

Organiseren van innoveren: Verbeterlab - Deze kaart zorgt ervoor dat jij precies in kaart kan brengen wie jou veranderaars zijn en waar ze zich bevinden in de organisatie. Waar ze staan in hun groei en hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen.

Verbeterlab
Ben jij benieuwd waar we allemaal mee bezig zijn?

Volg ons op LinkedIn voor de laatste updates!

Stichting Verbeterlab
wilma@verbeterlab.com

Ontdek met het Verbeterlab hoe je veranderen in jouw organisatie vanzelfsprekend maakt.

"Stichting Verbeterlab realiseert veranderkracht in de zorg"