Bewegen naar een verandercultuur

In elke organisatie werken we aan twee pijlers die nodig zijn om succesvol te innoveren. Aan de ene kant is er de van veranderaars. Aan de andere kant staat de organisatie, die in staat moet zijn om de gevraagde verandering te faciliteren. Daarom voeren we continu het gesprek met strategische stakeholders (sleutelfiguren) over de organisatorische kaders en de organisatiecultuur.

In een organisatie, zetten we de volgende stappen:

Het gaat overal anders

Elke organisatie is anders en daarom is er niet één route naar succes. Inmiddels hebben al verschillende routes gelopen bij ruim 20 organisaties, hieruit is een rode draad ontstaan. Waar het anders gaat bij jouw organisatie draaien wij flexibel mee. Samen organiseren we jullie manier van innoveren!

Door aan de slag te gaan met concrete acties, zetten we samen stappen om jullie manier van innoveren te organiseren. Met onze ervaring herkennen wij drempels en snelle successen die jullie kunnen helpen en met de kennis vanuit de organisatie is dit een gouden combinatie. Het belangrijkste: gewoon doen. Vaak willen we alles van tevoren uitstippelen, bedenken en plannen maar juist door te doen vanuit de zorgmedewerker zijn wij gekomen waar we nu staan. Je kunt wel zeggen, dat we van continu falen een prachtig concept hebben gemaakt.

Voor organisaties


De aanpak van het Verbeterlab kan op verschillende manieren worden ingezet. We geven een aantal voorbeelden van uitdagingen die organisaties samen met het Verbeterlab oppakken:

● Hoe kun je een innoverende organisatie creëren waarin veranderen vanaf de werkvloer vanzelfsprekend is?  
● Hoe kun je een bewezen oplossing implementeren en opschalen vanuit betrokkenheid van de medewerkers?  
● Hoe kun je een regionaal netwerk de juiste rol geven om innovatie te stimuleren?  Hoe kun je een complex vraagstuk oplossen en de oplossing daadwerkelijk doorvoeren?

Ben jij benieuwd waar we allemaal mee bezig zijn?

Volg ons op LinkedIn voor de laatste updates!

Stichting Verbeterlab
wilma@verbeterlab.com

Ontdek met het Verbeterlab hoe je veranderen in jouw organisatie vanzelfsprekend maakt.

"Stichting Verbeterlab realiseert veranderkracht in de zorg"